Wednesday 7 January 2015

Yläpohjan homeenestokäsittely / Applying anti-mold stuff


Ennen kaupantekoa taloon tehdyssä kuntotarkastuksessa yläpohjan laudoituksesta löytyi jonkun verran virheellisestä eristämisestä sekä vanhan konesaumakaton vuotamisesta aiheutuneita kosteusvaurioita. 

Päätimme että lahot laudat vaihdettaisiin uusiin ja uusi rakenne toteutettaisiin niin että koko yläpohja tuulettuisi hyvin. Jäljelle jäävät laudat käsiteltäisiin varmuuden vuoksi boracolilla. Mietimme pitkään jonkun myrkyttömän vaihtoehdon käyttämistä mutta lopulta päädyimme kuitenkin boracoliin sen pitkän käyttöhistorian vuoksi - on eri asia testata jotain uutta ainetta esimerkiksi saunan kuin omakotitalon yläpohjaan. Yhtenä vaihtoehtona meillä oli aine nimeltä anolyytti joka tehdään vedestä ja suolasta ja olin jopa yhteydessä sitä toimittavaan yritykseen. Heillä ei ollut kuitenkaan minkäänlaista kokemusta anolyytin käytöstä tämäntyyppisessä kohteessa, joten jätimme asian odottelemaan jotain pienempää ja yksinkertaisempaa (halvempaa) projektia. 

Boracolin levittäminen sujui asianmukaisissa varusteissa sekä pensseleillä että ruiskupullolla ja aine yllätti meidät 'hajuttomuudellaan' - luulimme että aineessa olisi ollut voimakkaampi haju joka voisi tuntua pitkänkin ajan jälkeen. Haju ei kuitenkaan ollut voimakas edes levitysvaiheessa, saati sitten kuivuttuaan.

Some of the wooden structures under the roof were damaged by humidity and water - ventilation had been insufficient and the old roof had leaked. We decided to change the damaged planks and spread some anti-mould agent into the remaining ones. We used a substance called Boracol and we spreaded it by using brushes and spraying. So this is the latest fashion in Käpylä, Tampere, Finland. 


No comments:

Post a Comment